četrtek, 30. avgust 2012

LEPA KOŽA z zdravo prehrano

Kako do LEPE KOŽE z zdravo prehrano?

Lepa koža se začne od znotraj navzven! Naslednja živila ohranjajo kožo vlažno, se bojujejo proti raku ter ohranjajo tonus kože (preventiva pred gubami).

KORENJE




Korenje ni odlično samo za vaše oči, ampak odlično vpliva tudi na kožo. Korenje pomaga zaradi vitamina A, ki ga vsebuje, proti bojevanju MADEŽEV na koži. Zato vedno, ko imaš čas posezi po korenju.

ŽAFRANIKA




Žafranikino olje vsebuje visoko raven omega-6 maščobnih kislin, ki so v naravi vlažilci.
Pomagajo ohraniti prožno celično steno, ki omogoča več vlage za vstop v celice. Nekatere raziskave so pokazale, da lahko žafranike tudi pomoč ljudem, ki trpijo zaradi ekstremnih pojavov na koži, kot so ekcemi.

ŠPINAČA




Prehranski ELEKTRARNA, špinača vsebuje visoke vrednosti folata, ki pomagaju proti kožnemu raku.  V študiji, objavljeni v International Journal of Cancer, ljudje, ki so pojedli več listnate zelenjave je bilo 50 odstotkov manj tumorjev, kožnega raka, v 11-letnem obdobju.

LANENO SEME




Laneno seme je vir omega-3 maščobnih kislin, ki so znane kot sestavina, ki pomagajo pri odstranjevanju temnih lis ter glajenju kože. Britanska raziskava je pokazala, da je polovica čajne žličke omega-3 maščob na dan dovolj, za opazno izboljšanje kože.

MANDELJNI




Mandeljni so polni vitamina E, ter močni antioksidanti. Če dnevno zaužijemo 20 mandljev povečamo možnost, da se koža ubrani pred UV žarki, zaradi vitamina E pa se odlično bojuje tudi proti prostim radikalom.

PAPAJA




Papaja je odlični borec proti GUBAM, zaradi velike količine vitamina C. Študije so pokazale, da ljudje, ki uživajo veliko vitamina C, imajo vidno manj gub.

Če vsak dan pojemo vse od zgoraj naštetega, ne bomo imeli samo lepe kože ampak bomo tudi shujšali ;-), tako da 'ubijemo kar dve muhi na en mah' ;-)

Uživajte življenje ;-)




Ni komentarjev:

Objavite komentar