petek, 9. november 2012

Limfna drenaža za nosečnice in po porodu

LIMFNA DRENAŽA V NOSEČNOSTI IN PO PORODU






 
V času nosečnosti in po porodu je limfna drenaža ena izmed najbolj učinkovitih terapij. Poleg običajnih nosečniških težav odlično odpravlja tudi utrujenost in stres. 
Po samem porodu je limfna drenaža kot balzam za dušo in telo, ki potrebujeta regeneracijo po najlepšem, vendar tudi bolečem in napornem dogodku.

V času nosečnosti je zelo učinkovita pri:
- preprečevanju oz. odpravljanju oteklin (noge, gležnji, roke, …)
- preprečevanju nastajanja nosečniških strij
- lajšanju bolečin v hrbtenici
- slabi odpornosti telesa (krepi imunski sistem)
- ohranjanju tonusa in elastičnosti kože
- proti utrujenim nogam
- odpravljanju stresa, glavobolov, migren, utrujenosti, nespečnosti
- uravnovešanju delovanja ščitnice, hormonskih neravnovesij
- sproščanju telesa, regeneraciji energije
- ….
Po porodu se največkrat uporablja za:
- okrevanje po operativnih posegih – boljše celjenje tkiv, hitrejše zmanjševanje oteklin, zmanjševanje brazgotin
- odpravljanje pridobljenega celulita
- hujšanje, ohranjanje tonusa in elastičnosti kože
- zmanjševanje obsega bokov, trebuha, nog, …
- proti depresiji in za splošno psihofizično izboljšanje počutja
- ….
POMEN LIMFNE DRENAŽE
Spremembe, ki nastanejo zaradi nabiranja odpadnih snovi v telesu (kot posledica limfnega zastoja), niso le estetski pojav. Pride do psihofizičnih sprememb, ki se jih moramo lotiti, še preden nastanejo težave (otekline, bolečine, krčne žile ali krči, bolečine v hrbtenici, občutek teže v rokah in nogah, …), zaradi katerih trpijo nekatere ženske med nosečnostjo. S terapijami limfne drenaže lahko mnogo težav preprečimo, še preden se dejansko pojavijo.

OPOZORILO: Izvajanje limfne drenaže je strogo prepovedano v prvih treh mesecih nosečnosti in v primeru rizične nosečnosti! Prav tako je prepovedano izvajanje več zaporednih terapij!

NOSEČNOST IN NASTANEK CELULITA
Limfa odplavlja odpadne snovi, ki lahko zastajajo v telesu in povzročajo nastanek edemov. Ta tekočina se zadržuje v medceličnem prostoru in ne izgine sama od sebe. Vezivno tkivo je sicer odebeljeno, vendar je ta odebelitev za prosto oko dokaj neopazna. Če je to zastajanje dolgotrajno, se odpadne snovi posedajo in nalagajo, strjujejo v kepice in posledica je celulit.
Veliko vlogo pri nastajanju celulita imajo ženski hormoni, predvsem estrogen. Do 12. tedna nosečnosti se raven estrogena počasi veča, od 12. do 30. tedna je ta raven zelo visoka, po rojstvu pa naglo pada. Povečana raven estrogena povzroča ohlapnost mišičevja (da se maternica in trebuh med nosečnostjo lahko povečata), deluje pa tudi na sestavo ožilja, zato limfa laže prehaja v medcelični prostor vezivnega tkiva (in tam zastane).
Sama nosečnost posredno vpliva na nastanek celulita tudi zaradi tega, ker teža rastočega ploda pritiska na venozni sistem in slabi cirkulacijo krvi v predelu medenice. 

V času Veselih uric (med 9.00 in 12.00 uro, med tednom), stane storitev 19,00 €.

                                                              23,00 €

Ni komentarjev:

Objavite komentar