torek, 22. oktober 2013

RESNICA O JAPONSKEM VRISOVANJU DLAČIC

Resnica o japonskem vrisovanju obrvi

21. oktober 2013 ob 15:38
Izvor japonskega vrisovanja obrvi

Embroidery ali vezenje obrvi (vrisovanje obrvi) izhaja iz Vzhoda. Nekateri ponudniki tečajev ter storitev iz Balkana zatrjujejo, da so oni izumitelji vrisovanja obrvi, vendar to ne drži.

Pripomočki za vrisovanje obrvi

Za japonsko metodo vrisovanja obrvi se potrebuje:
- barva
- držalo za nožek (Sterilen ali za enkratno uporabo) (ne sem se uporabljati električni svinčnik za permanentni make-up)
- nožek (sterilen in za enkratno uporabo!)
- anestetik
- krema
- barvica
- fiksator
- fotoaparat
- šestilo
- merilec obrvi

Od vsega je najpomembnejši fiksator, saj zaradi fiksatorja ostane barva na mestu kamor smo jo vnesli. Z aparati za permanentni make-up se barva z limfo razlije in nastane efekt flomastra. Slika 1.

Zelo pomembno!

1. Vrisovanje obrvi naj vam dela strokovno usposobljena oseba! Kozmetičarka! Pomembno je znanje o sestavi kože, prepoznavanje vrste kože. Saj vam lahko le tako svetujejo kako se negovati po postopku.
2. Pripomočki morajo biti STERILNI! Kozmetičarka mora imeti rokavice za enkratno uproabo. Držalo za nožek mora biti sterilen. Nožek mora biti za ENKRATNO uporabo!
Kaj se lahko zgodi, če se ne upošteva navodil za sterilnost: okužba z Hiv+, hepatistis B, okužba kože ...
3. Vrisovanje obrvi naj vam izdeluje oseba, ki ima opravljeno izobraževanje na tem področju! Slika 3 vam pove, da je to delala oseba, ki nima strokovne izobrazbe za vrisovanje obrvi. Oseba, ki je strokovno podkovana ima za sabo ogromno število ur prakse pravilnega izrisovanja obrvi. Strokovna oseba točno ve kako si dlačice sledijo in kakšno je zaporedje - dlačice ne smejo biti zgolj naključno narisane. Poznati morajo peresno tehniko.
4. Strokovno usposobljena oseba mora poznati proporcije vašega obraza! Držati se mora temeljev izrisovanja obrvi glede na vaš obraz! Na spodnjih slikah lahko vidite, kaj se zgodi, če se proporcij obraza ne drži.
5. Korekcija vrisovanja je skoraj vedno potrebna. Vendar šele čez 14 dni! Nikakor se ne sme delati korekcijo (kot je na nekaterih tečajih) naslednji dan! Predstavljajte si, da se urežete in naslednji dan ponovno zarežete čez isto rano! Pustiti je potrebno, da se koža obnovi.
6. DIgitalni izračun simetrije obrvi! Z digitalnim izračunom preverimo ali imamo obrvi v simetriji.

Po tretmaju

1. se ne sme izpostavjati direktnemu soncu ali solariju
2. izpirati je potrebno z vodo in milom
3. namazati z vazelinom (odvisno od tipa kože)!
4. namazati s kremo (odvisno od tipa kože)!
5. izogibati se je potrebno tretmanom obraza (dermoabrazije) - velja za okolico obrvi
6. izogibati se je potrebno sadnim kislinam
7. prepovedani so laserski tretmaji
8. približno teden dni ne smemo uporabljati pudra


Potrebno se je še zavedati, da približno 15% barve zbledi v roku 14 dni, tako se tudi črtice stanjšajo. Zato je potrebna korekcija že v roku 14 dni. Ponovna korekcija se priporoča čez približno 1 leto.


V razmislek!

1. tisti, ki se prijavljate za modele:
ali bi se zaupali tetovatorju, ki bi vas po 1h teoriji, brez prakse, začel tetovirat? Mislimo, da ne. Japonsko vrisovanje je skoraj enako. Barvo se vam vnaša v kožo, po določenem postopku. Nemogoče je, da kandidat osvoji teorijo v eni uri (kaj pa praksa???) in gre potem takoj izvajati storitev na modelu.
2. tisti, ki se odločate za tečaje:
predstavljajte si, da greste takoj izvajati storitev na modelu. Kaj, če se kaj zalomi? Če ste preveč pritisnili nožek v kožo? Če ste narisali črte v napačnem zaporedju? Če ste naredili nesimetrične obrvi? Polagamo vam na srce, da izbirajte tečaje, kjer imajo praktični pouk najprej na umetni koži. Kjer vas pripravijo tudi s teoretičnim znanjem. Pri delu morate biti suvereni. Bog ne daj, da se kaj zgodi zato, ker ste želeli privarčevati s poceni tečajem in ker se vam mudi takoj delati na modelu. Nič vam ne bo ušlo, stranko bodo še vedno, vi pa boste definitivno bolj podkrepljeni z znanjem in prakso.



Nina I. Hribar (International Cosmetic Tattoo Certificated Educator)



Efekt flomastra zaradi razlitja barve z limfno tekočino.
Efekt flomastra zaradi razlitja barve z limfno tekočino.
V primeru, da se pri japonski metodi vrisovanja obrvi, ne upošteva sterilnosti, se lahko zgodi okužba kože.
V primeru, da se pri japonski metodi vrisovanja obrvi, ne upošteva sterilnosti, se lahko zgodi okužba kože.
Neizučen izdelovalec vrisovanja obrvi!
Neizučen izdelovalec vrisovanja obrvi!
Nesimetrične obrvi!
Nesimetrične obrvi!
Neprimerna dolžina obrvi glede na obraz!
Neprimerna dolžina obrvi glede na obraz!
Nepravilna oblika obrvi. V primeru, da smo izmerili z merilnikom za obrvi ter digitalno, se nam kaj takšnega ne bo zgodilo!
Nepravilna oblika obrvi. V primeru, da smo izmerili z merilnikom za obrvi ter digitalno, se nam kaj takšnega ne bo zgodilo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar